Het eerlijke verhaal

'Een zoete beleving, natuurlijk gezond'.

Suiker is suiker... dus ook honing. Het verschil met de geraffineerde suikers, die te vinden zijn in tal van producten, en (mijn) honing is dat deze lokaal, puur smaakvol en onbewerkt is. Mooier kan ik het niet maken. De bijen zorgen voor de smaak en karakter van de honing. 

Ik zorg op mijn beurt dat mijn volken kunnen groeien en floreren door middel van minimale verstoring van het natuurlijke proces. Met een overvloed aan honing als beloning. Maar met zorg voor voldoende voorraad voor de bijen zelf. Dat is tenslotte hetgeen wij imkers afnemen van de bijenvolken, hun (winter)voorraad. 

Mijn klanten

Een tevreden klant is een terugkerende klant. Ik ontmoet mijn klanten voornamelijk op de verschillende lokale(boeren)markten en braderieën waar ik met mijn waar sta. Mijn enthousiasme, passie, kennis en open karakter zorgt geregeld voor leuke gesprekken en nieuwe contacten. Ik probeer zo goed mogelijk mijn klanten te informeren over de smaak, eigenschappen, karakter en toepassing van mijn verschillende honingsoorten. 
Maar naast een 'verkooppraatje', probeer ik ook kennis over te brengen over de bij en scheid daarbij zin van onzin, laat andere bestuivers ook de revue passeren en geef klanten tips over hun bijdrage aan de biodiversiteit. 

Ieder nieuw contact maakt vanaf dat eerste moment deel uit van mijn netwerk. Dit netwerk probeer ik zo goed mogelijk te onderhouden en uit te breiden. Naast particulieren probeer ik ook bedrijven aan mij te verbinden door hen de mogelijkheid te bieden voor het verzorgen van een educatieve workshop of leuke en leerzame team(building)uitje. 
 

Mijn waarden

Alles wat ik doe, doe ik met oog voor natuur, flora&fauna en behouden van biodiversiteit. Zo gaat de omzet van mijn honingverkoop direct weer mijn imkerij in, zorg ik óók voor voldoende nestgelegenheid en dracht* voor de wilde/solitaire bijen, wespen, vlinders en andere bestuivers, als wel andere nuttige insecten en breng ik mijn kennis over aan jong en oud via natuureducatie, workshops en team(building)uitjes.  

* de imker spreekt van dracht zodra er op bepaalde momenten veel drachtplanten die aan onze honingbij nectar, stuifmeel en/of honingdauw bieden. (bron: imkerperdia.nl)