Over mij

Men zegt wel dat dingen die de moeite waard zijn nooit makkelijk en zo aan komen waaien zijn. Als kleine jongen was ik al gebiologeerd door de natuur. Letterlijk! Flora en fauna, zoals ik dat nu ken, boeide me mateloos. Maar je herkent het vast... het leven neemt over, je wordt ouder en kinderlijke interesses worden lang vervlogen dromen. Tot ik op een dag, via een omweg, in contact kwam met de bij! Oude liefde bloeide op! En maakte de weg vrij om mijn smeulende passie weer nieuw leven in te blazen. 

Het begon allemaal bij een interessante conclusie van een documentaire maker of journalist. Ik weet het niet meer precies. Alleen dat mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het onderwerp was 'de vergrijzing slaat ook toe in de imkerij' of woorden van gelijke strekking. Het één leidt tot het ander en voor je het door hebt zit je bij een praktijk basiscursus imkeren. Na het met succes afronden van deze cursus mocht ik mij gecertificeerd imker noemen. 
"Beëdigd" door een afgezante van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging Nederland (www.bijenhouders.nl) kon ik officieel bijen gaan houden. Al zijn en legio mensen die dit ongecertifceerd doen. Ik wilde dat zelf niet. Ik wilde op zijn minst de basis beheersen. En zo gezegd, zo gedaan. En ik heb hier tot de dag van vandaag profijt van. 

Als imker leer je gaande weg erg veel over de nabije natuur, de natuur in de buurt van je bijenstanden,  maar ook over de natuur in algemene zin. Ik ben er dan ook inmiddels van overtuigd dat dit iedere imker zijn/haar doel moet zijn. De natuur bestaat tenslotte uit meer dan alleen honingbijen.  

Mijn motivatie

Het werk met mijn bijen en biodiversiteit is mijn échte passie, mijn grootste drijfveer. Het is de reden dat ik elke dag weer doe wat ik doe, zodat ik mijn bijdrage kan leveren aan een betere wereld.  Het werk met mijn bijen daagt me elke dag weer uit. Geen dag is hetzelfde, iedere dag die ik besteed in mijn imkerij leer ik weer bij. De bijen zorgen voor rust en regelmaat. Chaos en ongeduld worden direct afgestraft. Ieder keer leggen zij mij nieuwe uitdagingen voor. GEWELDIG!!.